طراحی سایت در تبریز,طراحی سایت ارزان,طراحی سایت
طراحی وب سایت در تبریز
طراحی وب سایت در تبریز
این روزها برخی از مشتریان در سفارش خود خواهان اطلاعاتی درباره زبان برنامه نویسی هستند اکثر مشتریان سوال میکنند کدام یک بهتر است؟
در جواب به آن دسته از مشتریان
کدامیک بهتر است؟ php یا asp؟ برای طراحی سایتهای داینامیک باید کدام زبان را بیاموزیم؟ سوالاتی نظیر این بارها از برنامه نویسان حرفه ای و در فضای وب پرسیده شده و پاسخ دهنده بستگی به اینکه شخصا کدام را می پسندد پاسخ داده است. اینجا قضاوتی تا جای ممکن بی طرفانه داریم از اینکه بالاخره تازه کاران php را انتخاب کنند یا asp ؟!
قبل از اينکه به اين سؤال پاسخ داده شود، لزوم مقایسه ای تاريخی بين php و asp محسوس است.
هدف اصلی زبان PHP را میتوان در دايناميک کردن وب سايت ها (برای مثال گرفتن پشتيبان از ديتا بانک و ...) عنوان کرد در حالی که شرکت ميکروسافت، ASP.net را به عنوان پل ارتباطی بين برنامه های کلاسيک و برنامه های تحت وب معرفی ميکند.
تقريباً هر کاری را میتوان با هر دو زبان انجام داد (حال کمتر يا بيشتر، ساده تر يا پيچيده تر)
شناختی از زبان ASP:
سالها بعد از تسلط PHP به دنيای وب بالاخره ميکروسافت هم با ASP يک زبان مدرن رو وارد بازی کرد تا از اين کيک پر در آمد بی نصيب نماند. همين مسئله باعث شد که اکثريت، زبان ASP را عنوان وسيله ی ديگری از ميکروسافت ببينند که برای مونوپول کردن دنيای اينترنت از آن استفاده ميشود.
نقاط ضعف نسخه های اوليه ASP، قابل شمارش نبودند که فقط چند نمونه از آنها را عنوان ميکنیم
اول از همه پيچيدگی ساختار کدنویسی ASP در نسخه های اول که خود سوژه بحث چند ساله بين برنامه نويسان بود.
دوم همخوانی کامل فقط با اينترنت اکسپلورر شرکت ميکروسافت!
دليل اين مشکل هم اين بود که ASP فقط server side نبود و از اسکريت های client side هم استفاده زيادی ميکرد که فقط کد های html سازگار با اينترنت اکسپلورر صادر ميکردند، البته اين مشکل تا قسمتی بسته به کار برنامه نويس ها هم بود اما ASP برنامه نويس را بيشتر به اين مسير هدايت ميکرد.
علاوه بر اين مشکلات، کسانی که با نسخه های اول ASP کار کردند اين تجربه رو داشتند که برنامه نويس فقط با يک زبان کار نميکرد بلکه از هر گوشه بايد به زبان های ديگر هم سرک میکشید تا کار تمام شود!
مشکل دیگر، شباهت بيش از حد ساختار کدنویسی به زبان VB بود که باعث سر درد بيشتر برنامه نويسان پر سابقه شد که به زبان های C و ++C عادت داشتند. و بالاخره ميکروسافت در ASP.net بخش بزرگی از اين مشکلات را از سر راه برنامه نويس برداشت.
ASP.NET همانند بيشتر محصولات شرکت ميکروسافت، فقط بر روی روی سيستم های windows و IIS قابل اجراست.
در اين پروژه کدهای قابل اجرا در يک قدم به زبان ماشينی بی طرف ترجمه ميشوند و فقط هنگام اجرا به زبان خاص پلاتفرم کامپايل ميشه. علاوه بر اين .net از يک framework نسبتاً قوی برای هر کاری برخوردار است که اکثر مواقع باعث راحتی کار برنامه نويس ميشود. همچنین asp.net وابسته به زبان برنامه نويسی خاصی نيست، در حال حاضر هم ميتوان از VB.net و هم از C# به عنوان زبان برنامه نويسی استفاده کرد ولی در کل ميتوان از زبانی تحت تکنولوژی .NET استفاده کرد.
اين مسئله اولين برتری را آشکار میکند. وارد کردن ASP به تکنولوژی .NET کار برنامه نويس را به مراتب ساده تر کرده است. برای مثال دسترسی به ديتابيس و ... . علاوه بر اين ابزارهای مختلفی از شرکت ميکروسافت به بازار ارائه شده است (مثل Visual Studio) که با استفاده از آنها ميتوان پروژه های حرفه ای را نیز اداره کرد.
ASP.NET به همراه IIS نسبتاً از سرعت بالاتری برخوردار است که البته دليل آن نیز کامپایل شدن ASP.Net می باشد در صورتی که PHP فقط زمان اجرا Interpret ميشود.
و امّا زبان PHP:
برتری اصلی PHP اوپن سورس بودن است و لازم نيست هزينه ای بابت لايسنس های مختلف پرداخت شود. به خصوص در ترکيب با Linux ،Apache و MySQL در مدت زمان بسیار کمی PHP به عنوان اولين انتخاب برای تکنولوژی تحت وب جای خود را ثبت کرد. (LAMP = linux, apache, mysql, php)
البته PHP فقط تحت لينوکس و با Apache قابل استفاده نيست، بلکه به سادگی تحت windows به همراه IIS هم قابل استفادا است.
از جمله برتری های ديگر PHP ميتوان شباهت سينتکس را به زبان C و سخاوتمند بودن PHP نسبت به کدنويسی را عنوان کرد. در کل ميتوان گفت کار با PHP برای تازه کارها راحت تر است و هر شخصی بسیار راحت ميتواند شروع به نوشتن کدهای کوچک کند بدون اينکه به نصب توابع و تايپ ها توجهی کند.
البته همين برتری به شکلی يکی از مشکلات اصلی PHP هم هست، زیرا باعث بروز اشتباهات فراوان برنامه نويس های تازه کار میشود، بدون اينکه خودشان متوجه اشتباهات شوند.
البته در نسخه پنجم PHP و فعلاً آخرين نسخه قسمت های اصلی يک زبان OOP وارد شدن و در کل زبان حرفه ای تری نسبت به قبل شده است.
بر عکس ASP.NET، زبان PHP عضوی از يک تکنولوژی مادر نيست به همين دليل PHP همانند ASP از کتابخانه کاملی برخوردار نيست اگرچه از نظر Function کم ندارد.
البته در اینجا نیز PHP حرفی برای گفتن دارد و با معرفی PEAR (=PHP Extention Application Repository) خود را کمی به Framework ميکروسافت نزديکتر ميکند.
اين Framework کامپوننت های اصلی برای کار مثل قالب و ديتابيس و .. را همراه دارد و اگه همينطور ادامه یابد تا چند سال ديگر چيزی در اين موارد از .NET کم نخواهد داشت.
مشکل بعدی PHP کمبود برنامه های کمکی و برنامه نويسی هستد. متأسفانه پروژه های Open Source بيشتر مواقع با همان سرعتی که پا به عرصه میگذارند، با همان سرعت نیز از بين میروند به همین دلیل پروژه های فراوانی در نسخه بتا منتشر شده اند که هم اکنون هم نسخه اصلی از آنها منتشر نشده است!
يکی ديگر از مواردی که طرفداران .Net هميشه عنوان ميکنند مسئله سرعت ASP است که تنها دليل آن در حقيقت کامپايل شدن .Net می باشد. البته اين مشکل را نیز میتوان به سادگی با استفاده از Caching-System برطرف کرد.
با وجود تمام اين مشکلات طراحان و برنامه نویسان وب می توانند توسط PHP در مدت زمان کمی برنامه های کامل و پيشرفته ای بنویسند، خصوصاً زمانی که مسئله مالی پروژه مهم باشد و بودجه کمی برای کار داشته باشيد.
و حال، انتخاب:
اگر بودجه کار زياد نيست و نتيجه هم بايد سريع عرضه شود ميتوان گفت که اولين انتخاب PHP است.
ولی اگه فکر ميکنيد که پروژه بعدها گسترده تر ميشه و يا اگر اين پروژه وابستگی به برنامه های ديگری دارد که ميکروسافت ارائه کرده بهتر است برویم سراغ ASP.net.
Perl و ديگر زبان های برنامه نويسی وب نیز هنوز جای خود را حفظ کردند و در خيلی از موارد مثل سرعت، چندین برابر ASP.Net و PHP کارايی دارند.
پس در نتيجه اگر از هر زبانی در جای مناسب استفاده شود ميتواند بهترين باشد.
- بازدید: 2282